Weekendens bedste sange

Når jeg kaster mig over weekendens udsendelser på P6 BEAT, er der hver uge et hav af fede tracks – og ét af dem, bliver som regel ‘Weekendens bedste sang’. Alderen på tracket er ligegyldigt – det kan være aktuelt eller af ældre dato, men tilfælles for dem alle, er at de rammer plet med en tekst, et groove eller slet og ret bare har en fed melodi.

Ideen startede i løbet af februar, da jeg afspillede ML Buch’s ‘Everybody Needs’ en fredag, og blev nødt til at spille den igen under lørdagens program – og dér tænkte jeg, at det var den bedste sang ud af alle de numre jeg havde taget med på playlisten – og at det dermed måtte være ‘Weekendens bedste sang’.

Dette har indtil dags dato været weekendens bedste sange i ‘Weekend med Carsten Holm’ – og meld gerne ind, med hvad du har som weekendens bedste sange. Inspiration går heldigvis begge veje.

ML BUCH – ‘Everybody Needs’.
Jeg har tidligere stiftet bekendskab med Marie Louise Buch’s meget elegante og stille musik, som udspringer fra livet mørke side. I februar kom første lyd fra EP’en ‘Fleshly’, som var væsentlig mere rå en hendes tidligere udgivelser. En distorted guitar på et 4/4 – groove, og Marie Louises nærmest messende stemme, der synger ‘Everybody Needs someone to love’. Simple og stadig sande ord i et fedt track.
ML BUCH spiller bla. på Roskilde Festival 2017.

LOWLY – ‘Prepare The Lake’.
Et af årets bedste danske udgivelser indtil nu – Lowly’s flotte debutalbum ‘Heba’, udsendt på det britiske label Bella Union, som også huser Beach House, Father John Misty og mange flere. ‘Heba’ blev udvalgt til ‘Album of the day’ på BBC 6 Music og sangen ‘Prepare The Lake’ har været i rotation på selv samme radiostation, og P6 BEAT har naturligvis også haft sangen, som et fast indslag i flowet. Lyden er så delikat, vokalerne så fine og tempoet uimodståeligt.


FRIBYTTERDRØMME – ‘Verden ender for dine fødder’
‘Fritterne’ er havnet i kassen med danske psychrock bands, og foråret 2017 er deres forår. Deres andet album ‘ Superego’ udkom tidligere i april og marts måned så udgivelsen af singlen ‘Verden ender for dine fødder’. Lau Pedersens evne til at skrive små hooklines, som ‘Min ven er lavet af lys, har du set ham’ og bandets evindelige og til tider hidsige tempo, går så smukt hånd i hånd på dette track, som bare er ét ud af mange fine numre på endnu en flot dansk udgivelse i 2017.


SYLVAN ESSO – ‘Die Young’
Hyggelig poppet duo fra US, bestående af Amelia Meath (også sangfugl fra trioen Mountain Man) og Nick Sanborn (fra bla. Megafaun). ‘Die Young’ er en ubekymret elegant poppet sag, som både har vers, hvor Amelia’s stemmearbejde kommer til sin ret og et omkvæd, som sætter kraftfuldt ind. Singlen er hentet fra duoens andet album ‘What Now’


C DUNCAN – ‘Like You Do’
Første gang jeg oplevede C Duncan, var i et barokværelse med gamle malerier på væggene, fristående træbjælker og dunkel belysning i den middelalderlige gamle bydel i Tallinn. C Duncan plinktede på sin akustiske guitar, som han siden har lagt fra sig og erstattet sit sarte univers med tykke og fede synthfigurer. Han er stadig en éner, når det gælder anden og tredie stemmer, samtidig med at han har en akkordsammensætning, jeg ikke er kyndig nok til at have styr på – men som bare fortæller mig, at dette er en sang med Christoffer Duncan.


WILLIE J HEALEY – ‘Subterreneans’.

Ung rødhåret Oxford-dreng, hvis musik kysser en smule med King Krule eller Timber Timbre. Men Willie J Healey’s stemme, er langt fra så dyb og fyldig, som de to førnævnte – til gengæld har han en nærmest ligegyldig tilgang til at få sin vokal ud, som er kæmpe charmerende – og iøvrigt gjorde Lou Reed det samme i sin tid. Simple melodilinjer i et nummer, der for det meste slænger sig, som en søndag eftermiddag på sofaen.

ÁSGEIR – ‘Stardust’
Islandske Ásgeir Trausti har jeg haft et soft spot for, siden jeg stødte på hans musik første gang i 2012. Min kollega Henrik Aagaard spillede det for mig, men det var først da jeg hørte det knaldende højt i en svømmehal i Reykjavík, at jeg faldt fra ti-meter-vippen for hans islandske sange. Siden er sangskrivningen foregået på engelsk – som måske ikke fungerer på samme hjemsøgende måde, som når han synger på sit modersmål – men ‘Stardust’ er helt klart det skindende undtagelse, når han tilføjer et så groovy beat, som på denne single, forud for albummet ‘Afterglow’, der er ude til maj – hvor han også spiller i Aarhus og Kbh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s