En UHØRT festival

uhørt-2017

I de her dage, sidder jeg flere intensive timer om dagen og lytter til nye og talentfulde danske artister. Rundt omkring på kontorer, i værelser og stuer sidder flere af mine ligesindene og gør det samme, for vi er alle en del af lyttegruppen til den kommende UHØRT Festival, som finder sted til august på Vesterbro i København.

Det er en fed chance, for at få samlet de mange artister, der, måske for allerførste gang, prøver kræfter med alt lige fra genrer, udtryk og sangstrukturer. Spændeviden er stor – både i stilarter og i kunnen, men hvor er det uendeligt befriende, at opleve en skare af unge danske piger og drenge, der ganske vidst ser op til mange af nutidens store stjerner, men ser lyset i at finde deres egen vej frem i musikkens verden, med egne sange, egne ideer og egen stil!

The-Entrepreneurs-4 Jonas Holmriis.jpg
The Entrepreneurs. Foto: Jonas Holmriis
Hvad der kommer på plakaten til festivalen til august er vi altså et par lyttergrupper, som finder ud af nu – og så bliver de offentliggjort inden sommer. Årets navne bliver en del af den stolte tradition UHØRT har, med at præsentere navne, inden de på et eller andet plan, får deres gennembrud, og følger dermed efter navne som Baby In Vain, Minds of 99, Nelson Can, Attic Sleepers, Palace Winter, The Entrepreneurs, Velvet Volume, Fribytterdrømme og mange flere, der tidligere har stået på Uhørts scener. Festivalen startede iøvrigt under navnet Refshalen Festival i 2010.

uhørtpublikum-470x260
Det er sådan det ser ud, når der er Uhørt Festival! 
UHØRT Festival bliver arrangeret i samarbejde med ORA – Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere, som dels har en røvfuld øvelokaler over hele landet, giver rådgivning til artister, der lige er kørt ind på musikscenen med 4-toget, og arrangerer koncertaftener, hvor bands spiller for et panel af musikkyndige, der efterfølgende giver bandsne feedback.

EXCITE
ORA har ovenikøbet et projekt de kalder Excite – et talentudvekslingsforum med en lang række andre lande, hvor bands spiller på kryds og tværs i Nordeuropa. Så kan selv bands, der måske ikke har spillet alle de store undergrundsscener i Danmark endnu, få en lille bid af drømmen opfyldt om at spille i udlandet, ved at komme til Sverige, Skotland, Holland, Tyskland.

Men lige nu er jeg i Heavyland, HipHopNation, Elektronia og alle de andre musikalske verdener der vælter frem, når jeg åbner min kæmpe pool af fede nye danske navne. Er allerede personligt blevet væltet halvvejs omkuld af et surfrock-frenzy-band, et metalband direkte fra Helvede og en sukker-pop-sanger, som næsten lyder som om han ligger i ske med The Weeknd. Hvad de øvrige i lyttegruppen falder over, glæder jeg mig til at høre – de navne der får flest stemmer, ryger videre på plakaten til UHØRT 2017!

Læs mere om UHØRT
Læs mere om ORA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s