Nyt fra Blondage – ‘Stoned’

17904451_1517679858251017_6226252890442919252_n.jpg
Blondage. Foto: Jason Idris Alami

For 7 år siden, sad Esben Andersen i sin lejlighed i Berlin. Under navnet Rangleklods begyndte han at kaste sig ud i elektroniske eksperimenter, som mundede ud i nogle legesyge poppede skitser. Igennem årene, har han bygget nogle af sine egne instrumenter, nørdet sig igennem elektroder, dioder og printplader, og efter han mødte Pernille Smith-Sivertsen har de sammen i den grad forfinet
det poppede udtryk

Jeg har være så heldig, at kunne følge Rangleklods’ udvikling og

mqdefault
Blondage aka Rangleklods ved Alive 2015

transformation til Blondage, igennem en lang række koncerter i Danmark, Tyskland og Spanien. For hver gang, har der været en udvikling imod et mere modent og modigt udtryk, og et af de største oplevelser, var da duoen stod på scenen til Alive Festival i Thisted 2015, hvor de spillede så vildt, at publikum svømmede over i ekstase!

En del af mine favoritter har været sangene ‘Young and Dumb’, ‘Clouds’, ‘Broke’, ‘Lost U’, ‘Degeneration’, ‘Lucky Black Skirt’, ‘Dive’ (Jesus, det er jo nærmest et helt live-set) og mange flere.

Nu lander Blondage singlen ‘Stoned’, som klart er det mest poppede de har leveret til dato. Ikke at det er en ulempe, snarere tvært i mod – for Smith-Sivertsen’s måde at lægge en skarp vokal, og Andersens karakteristiske lyde, næsten brutalt, vælter ind over et enkelt og delikat urbant beat, er en videreførsel af Blondage’s varemærke – og en understregning af, at duoen har mange facetter som de endnu ikke har udforsket.

Mandag d. 24. april erstatter jeg Casper Bach Hegstrup og ‘Længe Leve Albummet’ for en kort bemærkning, kl. 18-20 og med i P6 BEATs’ vanlige sprøde lydtapet, snupper jeg ‘Stoned’ med i flowet. ‘Stoned’ er iøvrigt også blevet Ugens Uundgåelige hos broderfolket på P3.
Og så bare for en god public service ordens skyld: med på playlisten i aften er iøvrigt også Sylvan Esso, Carl Emil Petersen, Ásgeir, Sampha, The XX, Mew, Savages, Alabama Shakes, Fribytterdrømme, Father John Misty og mange flere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s