Weekendens bedste sang

IMG_1406.JPG
Junius Meyvant kysset under P6 BEAT Rocker Koncerthuset 2017

Weekendens bedste sang, finder vi fra sidste weekends omtalte Record Store Day og fra en af mine islandske favoritter – Junius Meyvant. Bandet og manden i front, Unnar Gísli Sigurmundsson, har en særegen evne til at få musikken og vokalen til at swinge og harmonere, som var alt lige taget op ad den store gryde fyldt med soul.

Baggrunden skal findes på Vestmannaeyjar (Vestmannaøerne på dansk), hvor Unnar Gísli voksede op i et temmeligt musikalsk hjem – med søskende, der spille på instrumenter, og som Unnar Gísli engang fortalte undertegnede, ‘en mor som sang som en engel. Det gør hun stadigvæk’.

JuniusMeyvant_SigridurUnnurLudviksdottir

Unnar Gísli begyndte selv i en relativ sen alder, at kaste sig over guitaren og sange – jeg mener han var i starten af 20’erne – men fandt hurtigt ud af, at der var en speciel gave gemt i den kombination af vokal og guitar. Stemmen er hæs, til tider helt væk og gør ikke meget væsen af sig. Men den ligger en følelse og soulfyldt stemning, blandet med en blå tone, som man finder meget sjældent.

Flere af familiemedlemmerne er med i Junius Meyvant, og på indspilningerne her også strygere, blæsere og masser af ambitioner. Weekendens bedste sang er ‘Mr. Minister Great’, udsendt på Record Store Day i sidste uge, da Junius’ debutalbum ‘Floating Harmonies’, udkom i en deluxe-version! ‘Mr. Minister Great’ har jeg dog haft fornøjelsen af at høre, ved flere koncerter – fedt at den er havnet på en indspilning og vinyl!

Weekend med Carsten Holm indeholder foruden nye album med Mew og The Rumour Said Fire også nye singler med Yung, Rene Thalund og Kristian Riis (begge Nephew) som har kastet sig over et nyt projekt – True Nord – og yderligere en samling af musikere, som har rødder i Island, Danmark, Marokko, Palæstina og Tyrkiet. Projektet hedder Kidmo Laran!

kidmolaran_large.png
De syv medlemmer i Kidmo Laran. Bla. Kasper Kaae, Ida Wenøe, Dísa Jakobs

Weekend med Carsten Holm fredag (28. april) og søndag (30. april), kl. 10-12.
Lørdag er der P6 BEAT elsker Sort Sol fra kl. 10. Jeg sætter lidt lørdagsmusik på kl. 18-20 i stedet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s