Toner fra en løbetur

dsc_1885_glkphoto-a4d70ee4-f6f0-4daa-a64f-245a4c964ae8Dagens løbetur var i regn. Vejret er vildt nok – midt i maj, og under ti grader. Men funk det – så længe der er musik i ørene… og blandt playlistens mange perler, var der blandt andet Vondelpark, Sylvan Esso og Gorillaz.

Derudover var der en nyklassiker  ‘Nissim’ – jeg fandt den først for et par år siden, selvom den blev udgivet i 2012. Årstal er egentlig ligegyldige i denne sammenhæng, for tracket er tidsløst og kreeret af en fyr, som jeg i bund og grund kender alt for lidt til.

The Gaslamp Killer hedder egentlig William Benjamin Bensussen, men har siden engang i 00’erne taget sit kunstnernavn i samme takt som han udsendte sit første mix ‘Gaslamp Killers’. Han er vel udpræget avantgarde hip hop artist, hvis man skal putte ham i en eller anden kasse, og derudover har han arbejdet sammen med andre bastarder, som Gonjasufi og Flying Lotus, som på hver deres måde, har et helt unik take på dét at lave musik.

‘Nissim’ er en instrumental hyldest eller ode til Gaslamp’ens bedstefar, som enten var tyrkisk eller havde tyrkiske aner – og Gaslamp Killer kreerede sangen ud fra en original tyrkisk sang, som var for god til bare at sample. Han besluttede sig derfor for at invitere nogle musikere med på tracket, og med sig fik han blandt andet Amir Ya1200px-Greek_musical_instruments.jpgghmai, som spiller på yiali tambour – en frækkert af et strenge instrument.

Amir Yaghmai får lidt over et minut i starten af nummeret, til stille og roligt at sætte det i gang og svingninger – undervejs får man kendskab til tambourens sprødhed og ender i et loop, hvor der bliver sat trommer og lidt andre instrumenter til. Hele nummeret er jammet frem, og ender i en tidsløs episode af vellyd og et sjælefuld groove.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s