New Nordic Indie

NewNordicIndie.png

Der er en halv milliard playlister, og jeg bruger flere af dem selv. Nemt, bekvemt og god inspiration til ny musik. Men der er stadig dem, der tænker, at der ikke er nok playlister – at der ligefrem er et hul i udbuddet af playlister, især når snakken falder på nordisk musik.

Kristoffer Rom (yes, han var trommeslager i et hidsigt tempo i bandet Oh No Ono), er med til at orkestrere en ny playlist – New Nordic Indie.

Kristoffer har svaret på en håndfuld spørgsmål for mig, og jeg kan godt lide, at han undervejs er inde på at tale OP til musikfans – og hverken bare tale TIL eller tale NED til dem. Mit indtryk af de fleste musikfans, jeg er i kontakt med på P6 BEAT, er at de er temmelig velorienterede, om dels nye bands eller dyrker én genre, eller ét band til mindste detalje.

Læs Kristoffers svar, få et overblik over New Nordic Indie og tag så en dyb indånding inden du dykker ned i den nordiske uafhængige musik – det tager nemlig nok et stykke tid, inden du igen dukker på til overfladen for luft.

unnamed (2)
Sådan ser Kristoffer ud – idag er han også i front for Tambourhinoceros pladeselskabet, der bla. udsender Irah, Blondage og Steffen Westmark, mfl.
Hvem og hvorfor startede New Nordic Indie?
New Nordic Indie er grundlagt af foreningen Danske Uafhængige Pladeselskaber i fællesskab med vores søsterorganisationer i Norden FONO, SOM & IndieCo. Vi synes både, at der var et hul i playliste-udbuddet for den nordiske uafhængige musik, og et behov for mere kuratering på streamingtjenesterne, der hverken er funderet i algoritmer eller markedskræfter men udelukkende på musikken. Vi tror grundlæggende på, at vi skal tale op til musikfansene og eksponere dem for al muligt slags musik, de ikke falder over af sig selv, og ikke f.eks. forlade sig til at tro, at bare fordi, man er metal-hoved, så kan man ikke nyde en jazzsang i næste åndedrag.
 
Hvad er målet med playlisten?
Der er faktisk en serie af playlister; en genre-blandet liste v. navn New Nordic Friday og så genre-specifikke playlister. De opdateres alle hver fredag.
Målet er at udbrede en række playlister, som følges og lyttes til på et niveau, der gør dem attraktive at lande på som artist. Både pga. eksponeringen og pga. et højt lyttertal.
 
Hvem vælger musikken?
Alle uafhængige pladeselskaber og selvudgiver kan indsende deres musik til os via newnordicindie.com, og alle tracks når videre til kuratorerne. Pt er knap 300 labels aktive på platformen, der er ialt indsendt ca. 600 sange og hver uge er 3-4 musikjournalister i vores kuratornetværk inde og bedømme sangene.

Hvornår er noget ‘indie’ nok til listen – hvornår er noget for ‘kommercielt’?Alternative_2
Vi har ingen musikalske grænser. Det er den klassiske pladebranche-definition af indie, som vi arbejder ud fra. Og den er såmænd bare, at musikken skal være økonomisk uafhængig af de 3 major labels Sony, Warner og Universal. 
 
Er Spotify en samarbejdspartner eller ‘bare’ et redskab til at få listen offentlig?
Vi er til stede på både Apple Music, Spotify, Deezer og Tidal. Det varierer fra platform til platform i hvor høj grad, de eksponerer andre playlister end deres egne. Så nogle er redskaber, andre er partnere.
 
Hvorfor valgte i Spotify og ikke P6 BEAT, Heartbeat eller en anden platform, der måske kunne have interesse i listen?
Idéen udsprang fra en international indsats, der forsøgte at etablere en global pendent til de store selskabers playliste-brands i øvrigt udemærkede initiativer Filtr, Topsify og Digster. Så streaming-formatet var mere end bare et teknologisk valg, men også et spørgsmål om, hhv. hvorhenne vores sektor har mest behov for ørenlyd og hvorhenne forbrugerne er.
Find New Nordic Indie her

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s