Radio for os der ikke er på Roskilde

191327-860x484
Foto: Morten Rygaard. www.mortenrygard.com

Det er da klart, at det rykker i de gamle teltpløkker og at cirkushesten kan dufte den søde duft af savsmuld. Men landet ligger nu engang sådan, at jeg for andet år i træk, ikke er på Roskilde. Har været dér siden 1995-ish – husker det ikke helt, uden at skulle gå på festivalens hjemmeside og genkende line-up’en. Ergo: Det var en god festival det år, og alle de øvrige også.

Alle feed på de sociale medier, nyhedshistorier fra mediehusene og alle mulige skriverier rundt omkring, kredser om Roskilde. Forståeligt nok for så vidt, at festivalen altid er garant for at præsentere nye navne, stilarter og tendenser, side om side med store gamle ikoniske kendinge –  de fleste i de fedeste liveomgivelser, af et nysgerrig, dedikeret og hengivende publikum, som sætter Roskilde Festival lige så højt, som deres idoler på scenerne.

Men nu hvor du heller ikke er afsted, så laver jeg lidt radio for dig, der gerne vil have historier fra andre dele af landet, end Roskilde. Ikke for at tage fokus fra en af verdens bedste festivaler, men nogle lyttere og Roskilde-fans, kan godt have en ond festival-blues kørende, fordi de – af den ene eller anden årsag – ikke kan være til festen i år.

Så derfor to spørgsmål: Hvorfor er du ikke på Roskilde? Hvad laver i stedet for?

Jeg stiller de to spørgsmål, fredag, lørdag og søndag ml. 10-12 på P6 BEAT – i sæsonafslutningen af Weekend med Carsten Holm, som herefter holder lidt sommerferie. Jeg vil i samme ombæring takke for opbakningen, som programmet har fået i det første halve leveår – hvor jeg har sendt primært direkte radio fra Aarhus og en smule fra Odense og København.

Der har været en masse fede henvendelser, hvor lytterne har delt deres liveoplevelser, seneste pladekøb eller historier om album som vi aldrig mere hører noget til. En evig lære- og oplevelsesrig erfaring, at lave programmet i ugens sidste dage, for P6 BEAT har DK’s bedste og mest musikinteresserede lyttere – og det er den fedeste oplevelse for mig, at sidde at kunne spare musik med lytterne – dels spille noget nyt og dels få en masse inspiration fra den anden side af højtalerne.

De seneste weekendens bedste sange, har været mange forskellige – her er et hurtigt rundown – nogle glemt, med det giver et meget godt overblik for de seneste måneder.
Så tjek dem ud, hold da gerne din weekend sammen med mig, og send mig en linie eller to, om hvorfor du ikke er på Roskilde og hvad du laver i stedet for!

God sommer, rocker!

Methyl Ethel – ‘Ubu’

Wolf Alice – ‘Yuk Foo’

Warhaus – ‘Love’s A Stranger’

Phoenix – ‘J-Boy’

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s