The Attic Sleepers – ‘Berlin’

Weekendens Bedste Sang.

IMG_34401

Mit første møde med The Attic Sleepers, var for nogle år siden, da programmet ‘Debut’ havde nogle legendariske aftener på Huset i Kbh, hvor de to værter – Alicia Jordanova og Casper Bach Hegstrup – præsenterede en lang række nye danske navne. The Attic Sleepers, med Mathias, Matias og kammeraterne, spillede sukkersprøde toner, med en tone i stemmen, der signalerede et ønske om en bedre verden.

Siden har jeg fulgt med på sidelinjen, hvor sange som ‘Airport’, ‘Lines’ og senest ‘Leopard’ har fundet vej til de programmer, jeg har lavet på P6 BEAT – og d. 1. september er de endelig klar med debutalbummet ‘Transit’, som jeg virkelig glæder mig til at lytte mere til. ‘Berlin’ er seneste single, som gør det, som The Attic Sleepers gør bedst – at lyde og spille som musikscenens blideste og mest vamsede lam, med en formidabel evne til at ramme den gode melodi.

Og her er der, hvad der ellers er med i denne uges udgave af ‘Weekend Med CH’:

Fredag: Alle ritualerne er linet op. Verdens Bedste Björn fra Badstuerock, koncertoverblikket og quiz, hvor der er en fræk mulepose på højkant.
De svenske popsters Pale Honey er med på telefonen, for at fortælle lidt om deres nye single ‘Get These Things Out Of My Head’ – og måske husker du bandet fra sommerens lydbølger, hvor de fortolkede Abba i flyvende indieform:

Du får også serveret lidt nyt LCD Soundsystem og blandt den funklende fredags-stemning, kiler der sig også en ny single ind med Who Made Who – partybandet nr. 1 – som i deres video til ‘I Don’t Know’, dels har taget billeder fra deres glimrende Northside-koncert i år, puttet det igennem ‘langsomt-filter’ og når du får lov til at se videoen online fredag d. 1. september, så er den undertegnede skæggede Gandalf/Ham-fra-Harry-Potter-type, med i et kort sekunds inderligt kram.

Lørdag: Der er budt op til dans på alverdens borde, når jeg får besøg af Annette Bellaoui fra Copenhagen World Music Festival. Jeg spiller lidt funky William Onyeabor og Shye Ben-Tzur for hende – hun kvitterer med festivalaktuelle navne fra Rusland, Grønland og Yemen! Udover at være skarp på verdensmusikken (et begreb vi også lige runder), er hun også et godt menneske, at tale musik med – både med blik for kultur og instrumentering i musikken – et besøg fra hende er aldrig kedeligt.

FullSizeRender.jpg
Annette Bellaoui er med i lørdagens program

Forvent også prøver fra den nye flotte release, af danske Rumpistol – posted nedenunder, lidt doven tysk schlager-techno fra Lali Puna – måske med lidt Sampha, Camille Yarborough og meget mere.

Søndag: Kan vel egentlig ikke kaldes for et radioprogram – det er nærmest en tilstand. Lige nu tænker jeg Mimicking Birds, Ray Lamontagne, lidt nye toner fra Sam Beam aka Iron & Wine – og et par ture tilbage til 00’ernes ‘Det Elektriske Barometer’-klassikere, med Stina Nordenstam og Jan Ove Ottesen.

Weekend med CH – fredag, lørdag, søndag – 10-12 – i denne weekend direkte fra Aarhus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s