Årets to sidste mikrofoner

Møldrup_Holm_0070.JPG
Foto: Robin Skjoldborg

Igennem 2019 har livsstilspersonen Flemming Møldrup og mig, været rundt i flere afkroge af Danmark, for at fortælle om vores dedikation til musik under overskriften ‘To Mikrofoner og en Stak Vinyler’.

Årets, indtil videre, sidste datoer er d. 16. november i Birkerød og d. 26. november i Grenaa.

Her vil vi også fortælle om den musik vi er fælles om og hvorfor vi er det. Hvordan musikken i sin tid ramte os og hvordan den definerer os til hverdag – hvadenten man kampnørder alle detaljer på en plade eller blot lytter flygtigt til nogle toner i baggrunden.

Samtidig sætter vi lidt vinyler fra vores ydmyge samling på pladespilleren – og oplever glæden ved at lytte til musik i et rum, sammen med mennesker vi ikke kender – og som heller ikke kender hinanden. Men vi lytter. Vi synger med eller bliver introduceret til nye rytmer og omkvæd, som vi tager med os hjem, som en ekstra lille overraskelse.

4000 Spot 2019 --- Photo Morten Rygaard All Copyrights_MRP6610.jpg
Spot Festival 2019. Hjalte Ross spillede afslutningsvis en af sine smukke sange. Foto: Morten Rygaard

Der har været mange højdepunkter, når vi sådan kigger tilbage. Vi har været så heldige, at kunne invitere Nikolaj Nørlund, Hjalte Ross og Christian Hjelm med på et par datoer, som har spillet livemusik for publikum.

På et par shows i København, Hotel Cecil og Bremen Teater, har vi også haft følgeskab af Troels Lyby, Christiane Vejlø, Le Gammeltoft og Anders Trentemøller, der har fortalt om deres forhold til musik og taget vinyler med hjemmefra.

IMG_8314.jpg
Roskilde Festival 2019 – To Mikrofoner og en stak glade festivalgæster på FLOKKR. Foto: Karin Gottlieb

På Roskilde Festival blev alle ramt af fællessang og dans, da vi smækkede Minds of 99’s ‘Ung Kniv’ på pladespilleren, som vi iøvrigt har fået lånt os til fra Hi-Fi Klubben og på Spot Festival var smilene store, da et publikum, der primært er nysgerrig efter ny musik, blev introduceret for gammel klassisk splatter-dødsmetal.

Et par eftermiddage nød vi solen og det lune vejr på Salling Roof Top og nåede lige akkurat at fortælle vores historier på Smukfest, i en regnvejrspause.

ROOFTOP00003.jpg
Salling Roof Top Aarhus 2019. Dagen efter sat vi på toppen af Aalborg. Foto: Valdemar Shin

Tak for opbakningen til ‘To Mikrofoner og en Stak Vinyler’, som vi har modtaget indtil nu. Dels til vores gæster på scenen, til de steder der har huset os og vist os tilliden og ikke mindst de danske musikere, som beriger os med uvurderlig god musik. Men i den grad også de mange, der har valgt at spendere en eftermiddag eller aften i selskab med Flemming og mig – og vores historier.

Som tidligere nævnt, så sidder vi begge med et par mikrofoner og en stak vinyler på disse datoer – og så er der flere datoer i bogen i 2020. Vi glæder os til det hele!

16. November, Mantzius / Birkerød. (info)

26. November, Pavillionen / Grenaa. (info)
 

Møldrup_Holm_0127.JPG
Foto: Robin Skjoldborg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s