Sunday Series #3

IMG_8875

Du får et udpluk af nye udgivelser og en stribe søndagsklassikere på Sunday Series #3. En blanding af håndspillet indie, ren vokal og instrumentale synthflader. Bon Iver, Lo Moon, Aldous Harding side om side med Trader, Ásgeir og den britiske sanger Matilda Mann.

Sunday Series #3 er som mixtape på Soundcloud.

Samtidig er alle ugens valgte sange tilføjet playlisten på Spotify med de nyeste sange øverst på den liste, der vokser for hver serie der dukker op.

Lidt om indholdet på ugens playliste:

Nicolás Jaar – ‘Cenizas’.
Den chilenske elektroniske wizz er ude med et nyt album, som er værd at dykke ned i. Det er en blanding af mørke klange og bittersøde toner – og Sunday Series #3 åbner med en dyb røst hvor en støjflade kører i ring bag de lette anslag. Cenizas  betyder direkte oversat ‘aske’ og eftersigende skulle albummet, der blev udsendt i marts, have været en svær følelsesmæssig fødsel for Jaar.

Memoryhouse – ‘Lately (Duexième)’
Første sang i en lille række af søndagsklassikere, er denne fra Memoryhouse. Jeg har aldrig fået lyttet til så mange andre sange fra denne canadiske duo end det her – for det er lige præcis den atmosfære, som jeg synes er fantastisk – at jeg ikke vil have det spoleret af andre indtryk. Noget klikker start i begyndelsen og så er der flot vokal, guitartema og en subtilt beat for resten af pengene.

Bon Iver – ’22 (Over S00n)’
Memoryhouse lægger stemningen. Justin Vernons Bon Iver fuldender den, med klippeklister båndstøj på dette nummer, der formegentlig er det bedste fra albummet ’22, a million’. Vidste ikke at et bluesnummer som Mahalia Jacksons’ ‘How I Got Over’ kan fungere så fedt, som sample – men det er godt tænkt og dukker op første gang op efter ca. 54 sekunder med ordene ‘…all these years’.

Lo Moon – ‘Loveless’.
Nok det nummer, jeg har spillet mest søndage morgener på P6 BEAT. Der er mange gode numre at tage fra debuten ‘Lo Moon’, men det her overgår dem alle. Jeg er vild med dynamikken, når trommerne lægger sig ind i omkvædet og slagene er så tunge, at de ligger en anelse bag rytmen. Findes også i en single edit, men album versionen er en sikker ‘keeper’.

Imogen Heap – ‘Hide and Seek’.
Dette er med længder Imogen Heaps mest kendte track – båret igennem af hendes stemme alene. Hun har brugt en vocalharmoniser og ‘Hide and Seek’ er bygget op med 50% effekter og 50% ren stemme. Det er eminent vokalarbejde, der af og til skyller som bølger op i mod en strand.

Ásgeir – ‘Sátt’.
Det er ingen hemmelighed, at jeg længe har været glad for islandske Ásgeir Trausti’s musik. Det er heller ingen hemmelighed, at jeg synes den fungerer klart bedst på Ásgeir’s modersmål. Det seneste album han udsendte i februar udkom også på engelsk og islandsk – og han er vendt tilbage til de mere håndspillede og organiske universer, som var dér han startede for år tilbage. ‘Sátt’ kan oversættes til noget ala ’tilfreds’ eller ‘fyldt op’.

Matilda Mann – ‘The Loch Ness Monster’.
Hende her er en ‘one-to-watch’. Hun har en EP i bagagen, men der må komme meget mere i den kommende tid. Matilda Mann er vokset op med klassisk engelsk og amerikansk original rock og folk – og i hendes verden, kommer det ud på en facon, så det lyder meget som 2020! EP’en ‘If That Makes Sense’ giver så meget god mening – og stemningen bliver slået an, som få kan gøre det på ‘The Lock Ness Monster’.

Lhasa De Sela – ‘De Cara a la Pared’.
Der er et eller andet over stemningen, eller sørgmodigheden, fra Matilda Mann, der fik mig til at tænke på denne skønhed af et nummer. Også en søndagsklassiker der starter med lyden af noget der kunne være et bål, lidt percussion der minder om når man slår en pegefinger ned i en lille vandpyt – og en violin der smyger sig ind imellem Lhasa De Selas karakteristiske stemme.

Lorenzo Senni – ‘Canone Infinito’.
Jeg synes godt man kan høre på de lyde, som italienske Lorenzo Senni arbejder med, at han dyrker den hårde trance – et sted af musikkens hjørner som jeg formegentlig sent vil føle mig hjemme i. Men de skarpe synther bruger han med mådehold på ‘Canone Infinito’, så det bliver et smukt musikalsk mellemlægspapir. Som den syltede ingefær der er vigtig i sushi. Renser munden. Ørene.

Brittany Howard – ‘Stay High’.
Kan huske, at jeg engang mødte Brittany Howeard, da hun var i front for Alabama Shakes. Det var et interview på DR og hendes opmærksomhed flagrede rundt i lokalet, som jeg husker det. En kvinde med meget på hjertet og indbegrebet af den sjæl, der gennemsyrede Alabama Shakes. Hendes soloudspil ‘Jaime’ er flot og meget Brittany’sk – inklusiv ‘Stay High’.

Aldous Harding – ‘Fixture Picture’.
Selvom Aldous Hardings mor, Lorina, har forfulgt en folk-sanger karriere, lå det ikke umiddelbart med datteren, at hun også skulle lave musik. Det var vidst et sammenfald af tilfældigheder, at hendes talent kom frem i lyset – og da jeg hørte sangen ‘Imagining my man’ for et par år siden, var jeg på. Det seneste album ‘Designer’ har også nogle flotte sange – med ‘Fixture Picture’ som en af de bedste.

Oracle Sisters – ‘Asc. Scorpio’.
Parisisk drømmepop der sender tanker til Mac Demarco, Bahamas og The Dø. En trio jeg kender meget lidt til, men som vidst er samlet af mennesker fra flere verdensdele og som havde sin start i Bruxelles for nogle år siden.
Det lyder af ‘so-indie anno midten af 10’erne – men der er god og en opløftet lethed, som vi godt kan have brug for.

Trader – ‘Bleached’.
Der bliver trykket på den tunge guitarpedal og guitaren slået an, så den synger, når Trader præsenterer deres meget amerikanskinspirerede shoegaze. De tager sig god tid til at lade temaerne fylde, så det er på grænsen til det dovne – nøjagtig som det skal være. Der er et nyt album ude senere på året – og en single midt i april. I mellemtiden kan vi nyde ‘Bleached’.

Jadu Heart – ‘Dead Again’.
Jeg er egentlig forvirret – for er dette Jadu Heart det samme Jadu Heart, der for fire år siden udsendte nogle væsentlig tungere og mere hip hoppende poppede sange – eller har vi fat i et andet Jadu Heart? I alle fald, er der mere indierock over ‘Dead Again’!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s