Verdens Bedste Plade

csm_Supertanker_sekunder_1080_dd3aae2238

Peter Sommer, Gangway, Kashmir, Lowly, Bremer/McCoy, Per Frost, Loveshop, Tobias Trier, Søn, The Sandmen, Søren Huss, Kliché og The Minds of 99.

Alle fremragende danske artister, der er havnet på listen over ‘Verdens Bedste Plade’, som bliver kåret af en lytter, hver søndag i programmet ‘Toner’ på P4.

Budene kommer fra nær og fjern. Fra ham der nørder musik til hende der har lyttet til musik i køkkenet med sin mand i 30 år. Fra hende der ofte går til koncerter, til ham der egentlig blot lytter musik igennem radioen – og så sætter han lige den dér formidable plade på en gang i mellem.

midtlivsvisen-41738975-

Vi danskere bruger musik i stor stil og det lader til at flere lytter til mere musik i denne sære coronatid – det fortæller Voxmeter i marts. Radiolytningen er steget, og blandt lytterne til ‘Toner’ er der også flere der lytter til hele album. Fra start til slut, på vinyl, CD og streamingtjenester.

Jeg synes det er fedt at høre om folks musikvaner. Hvordan de bruger musik til hverdag. Hvor de hørte deres favoritplade for første gang. Det fællesskab og de minder de har om albummet – hvadenten det er 40 år eller 40 dage gammelt. Alle bud er velkomne og du må også gerne melde dig under fanerne.

Så tager vi en snak i programmet om musikken. Artsfælder kan nikke genkendende til valget af den klassiske danske rockplade eller blive introduceret til det nye dansksprogede album fra bandet, ganske få kender i forvejen. Vil du være med, så skriv til toner@dr.dk – og jeg vil glæde mig til at høre fra dig.

Listen over Verdens Bedste Plade ligger her – men timevis af god dansk musik i en lind strøm.

s-l1200

‘Toner’ startede i januar måned – og har holdt en ufrivillig coronapause i marts. Nu er jeg retur i æteren på P4 – og udover at sætte fokus på den situation som musikerne, festivalarrangørerne og musikselskaberne befinder sig i, er der også ugentlig interview med aktuelle danske artister – som spænder fra Hugo Helmig til Poul Krebs. Signe Svendsen til Simon Kvamm.

Programmet handler udelukkende om dansk musik, og rammer ca. 500.000 danskere hver søndag. Det bliver sendt direkte, et sted fra i Danmark, fra kl. 15-18 og det vil være en fornøjelse, hvis du også lyttede med. Det er i alle fald for dig, der har en tone i livet.

R-12786410-1542376125-6053.png

3 thoughts on “Verdens Bedste Plade

 1. 6 elefantskovcikadeviser med Burnin Red Ivanhoe fra 1971.
  Jeg var 16 år og blev fortryllet af de poetisk-syrede sange og klange, mens vi sad dér på gulvet i Aalborghallen med tæpper, stearinlys, indsmuglede vinflasker og tjald.
  Og vi undrede os og smiler og LO, da Sigvaldi gik igennem salen med en lygte med roterende lys på hovedet og siden reciterede korte tekster – dén optagelse der er på plads

  (Der er jo osse Skousen & Ingemann’s “Herfra hvor vi står” fra samme år)

  Like

  1. Det lyder virkelig som et vildt minde. Har kun set billeder af koncerter som var, som du beskriver – og ville ønske, at jeg havde været der selv.
   Det er et godt bud, men Burning Red Ivanhoe – og ikke mindst ‘Herfra hvor vi Står’.

   Like

 2. Tameless med Savage Rose er en af mine absolutte favoritter. Fantastiske numre, fedt lydbillede og Anisettes fantastiske stemme…det fås ikke bedre. Jeg har mange fede oplevelser med Savage Rose. Den første gør altid mest indtryk. Jeg gik i 9. klasse og de spillede på Huset i Aarhus. Jeg stod stille paf på dansegulvet optaget af bandets betagende musikere. Da de spillede Vi kan ikke slås ihjel, oplevede jeg den der vilde fællesskabsfølelse, som musik på en helt unik måde kan skabe. Jeg var bjergtaget…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s