Sunday Series #10 Silence

IMG_9690 4

Denne søndags version af rolig toner er til dig der nyder monotonien, repetitionen og det enkle udtryk.

For mig virker flere af de her værker, nærmest hypnotiserende og fungerer lige godt om du ligger på ryggen eller sidder bag rattet og ser landskabet funkle forbi.

Det er et re-run af tidligere publicerede sange på Sunday Series og et par enkelte ‘nye’.

Du kan finde Sunday Series #10 Silence på dette Spotify link.

Alle Sunday Series finder du på dette Spotify link.

Endelig er der også et mixtape på Mixcloud.

Sunday Series #10 Silence tager sig således ud:

Kara-Lis Coverdale – ‘Moments In Love’
Det er tæt på, at være installationskunst – det du får på dette track med det canadiske multi-menneske. Jeg ved ikke hvordan hun frembringer disse klange fyldt med rigdom, men i al sin ro, fylder de rummet i et monotont og repetitivt loop. Det flydende lydbillede bliver suppleret af lyden af et klip i venstre øre, hvor der kommer lidt sløv hvid støj bagefter. Det giver en fed rytmik og en dejlig afslutning med det fingerspillede klaver!

Four Tet – ‘4T Recordings’.
Et smukt stykke hvor tiden går i stå. En tung drone ligger under fuglesang og et sample med en pitched stemme, der skaber ret så vidunderlige toner gemt væk i klange. Tracket findes på Four Tet’s seneste album ‘Sixteen Oceans’ og bag titlen gemmer sig det kunstnernavn, som Four Tet benyttede sig af, da han i 1997 var 20 år. Four Tet hedder også Kieran Hebden.

Ryuichi Sakamoto – ‘The Revenant – Main Theme’
Jeg genså ‘The Revenant’ for nylig, som er en ret så fantastisk film. Tempoet er langsomt, handlingen er relativ simpel og den er vanvittig flot filmet. Derudover er der et flot lydspor til filmen – udover lydeffekterne. Her kan man tale om, at filmens musikalske tema passer perfekt til stemningen og til billederne – og er lavet af den japanske mester-komponist i samarbejde med tyske alva noto og The Nationals Bryce Dessner.

Julianna Barwick – ‘Call’
Som producer og musiker har Julianna Barwick en lang række samarbejder på CV’et. Men det fungerer virkelig særligt, når hun selv sidder ved klaveret. Jeg synes det er fedt, at anslagene af og til er lidt skæve – lidt forsinkede. Det gør at dette smukke stykke klavermusik lever lidt ekstra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s